Április 2018
V H K Sz Cs P Szo
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

3d_pano.png

webcam.png

 

Fonyódi Ásványvíz Kft.

Érdeklődjön az ár miatt Látták

Leírás

Kapcsolat:

8640 Fonyód, Bézsenyi u. 1. (vagy Pf. 94)

Telefon: +3685/361-266

Fax: +36 85/361-607

Email: Ez az email cím védett a spam robotoktól. A megtekintéséhez JavaScript szükséges.

 

A FONYÓDI EREDETE

A Balaton medencéje több millió évvel ezelőtt, a Dunántúlt borító Pannon-tenger feltöltődését követő vulkanikus- és kéregmozgások eredményeként jött létre. A kezdetben több különálló tó 6-7000 évvel ezelőtt egyesült, s nagyjából kétezer évvel ezelőtt érte el jelenlegi, egybefüggő formáját.

 A Balaton déli partján található, Fonyód városának is otthont adó Vár-hegy és Sipos-hegy – a Tapolcai-medence tanúhegyeinek „kistestvérei” – az említett vulkanikus mozgás során keletkeztek.

Kezdetben a Balaton víztükre kitöltötte e hegyek mögötti, mélyebben fekvő, nagybereki területet is, amely akkoriban a Balaton legnagyobb öble volt. Később a tó szélhajtotta vize homokos hordalékával feltöltötte e területet, s a kialakult láptalajon kőris, nyír, tölgy és bükkfákkal tarkított, gazdag élővilág alakult ki.

 A terület – felszíni gazdagsága mellett – a mélyben is igazi kincset rejtett, hiszen a miocén kori, mélytengeri mészkő, dolomit, bazalt és agyagpala rétegek között úgynevezett vízadó rétegek alakultak ki.

 A Fonyódi Forrásvíz története innen indul, hiszen 1957. júliusában, az akkor kezdődő geológiai kutatások során rátaláltak a kőzetrétegek között megbújó forrásokra és vízadó rétegekre.

 

A FONYÓDI TÖRTÉNETE

A próbafúrások során a kutatók alkáliákat tartalmazó, kálium-magnézium-hidrogénkarbonátos, úgynevezett savanyú-szénsavas vizet találtak Fonyód határában. A vizsgálatok után a nyomelemekben és ásványi anyagokban gazdag forrásvíz palackozása mellett döntöttek, így az 1960-as évek közepén, egy jelentős beruházást követően megkezdődött a Fonyódi Forrásvíz palackozása.

 A Fonyódi fél évszázados története számos érdekességgel szolgál. Íze és minősége miatt a hetvenes években többször is elnyerte az akkor ikonikus, nagy jelentősséggel bíró Kiváló Áruk Fórumának védjegyét. A natúr és szénsavmentes Fonyódi közkedveltségét jól mutatja, hogy Fonyódi Forrásvíz felhasználásával készült a kor egyik legkedveltebb üdítőitala, a Bambi is.

 A márka népszerűségének és minőségének köszönhetően a rendszerváltást követően sem tűnt el. Az újabb kutak és modernebb palackozóüzem létesítését követően a Fonyódi Forrásvíz natúr és szénsavas változatai mellett megjelentek az ízesített termékek, amelyek több alkalommal is elnyerték a Magyar Termék Nagydíj elismerést.

 

A FONYÓDI ÉRTÉKEI

Kalcium és magnézium 2:1 arányban

A makroelemek közé tartozó kalcium és magnézium az emberi szervezet normális működésében létfontosságú szerepet tölt be. Sok más mellett a kalcium és a magnézium természetes nyugtatóként hat, illetve kulcsfontosságú szerepet tölt be a magas vérnyomás kialakulásának elkerülésében.

Mivel e két makroelem csak együttesen fejti ki igazán jótékony hatását, fontos, hogy megfelelő arányú legyen bevitelük. A Fonyódi Forrásvíz az ideálisnak tekinthető 2:1 arányban tartalmaz kalciumot és magnéziumot!

Metakovasav, a szépség és fiatalság megőrzője

A metakovasav a haj, a bőr és a köröm számára létfontosságú elem. Fontos szerepet játszik a porc- és kollagénszintézisben, az ízületek megfelelő működésében, továbbá elengedhetetlenül szükséges a kötőszövetek vízmegtartó képességéhez. Jótékony hatásai miatt a metakovasavat a szépség és fiatalság megőrzőjeként tartják számon.

A Fonyódi Forrásvíz magas metakovasav-tartalma fogyasztóját hozzásegíti ahhoz, hogy testi-lelki harmóniában élje mindennapjait!

Változatos ízekkel a mindennapi hidratálás is élvezetesebb!

 A Fonyódi Forrásvíz a natúr és szénsavas mellett ízesített változatban is elérhető, így a jaffa, málna, meggy, citrom és körte ízesítésű Fresh & Light termékekkel a hidratálás napi rutinja is színesebbé, változatosabbá tehető!

Térkép